Sammanfattning 2014

För er som kanske inte följt med hela vägen och för mig själv för att komma ihåg vad som hände året 2014

089

Våran första tävling för året var en freestylestart i Haninge hundhall för klubben Stockholm södra. Niccis och min andra start i överlag. Första tävlingen stack hon till publiken, denna starten var inte ett undantag. En självklar disk, men ett stort framsteg att vi avslutade låten på plan tillsammans.

073

Bara några få timmar efter att ha startat på freestyletävlingen så åkte vi vidare till uppfödaren Mikaela (Emenem) och där hämtade vi hem Yatzy! Min första Border collie, men inte sista!

Efter freestyletävlingen la vi freestyleandet på is i ca. ett halv år. Vi startade mera seriöst på agilityn och började på en fortsättningskurs, i syfte att lära mig mera om handling. Vi satte i hårdväxeln i agility. Testade på running med Nicci, men gav upp och började lära in 2på2.

Vi debuterade officiellt i agilityn i Juni. Diskada båda loppen i agilityklass och drog på en hel del fel i hoppklass starterna.

002

I början på Juli var guldagility. Jag visade upp flyball med tre andra från Kalmar BK. Vi hamnade även i tidningen. Nicci tog sin första agilitypinne på Guldaglity, även hennes enda.

Vi hade en freestyleuppvisning för invigning på en ny rasthage på Saxnäs Camping.

Vi fortsatte tävla lite mera i agility.

U-sm kom till slut i augusti och det var dags att dra sig uppåt emot Uppsala. Tävlade både i Agility och Freestyle, ingen större framgång i Agilityn. Nicci stannade för första gången kvar på planen på en freestyletävling och vi tog där med silver.

Vi blev supertaggade på freestyle och anmälde oss till en tävling i Eslöv en blåsig September dag. Vi tog två uppflyttningspoäng på ena dagen och kvalade oss till AFC med en första placering. Vi flyttade upp till tvåan dagen efter och tog en första placering och uppflyttningspoäng.

Vi gick kurs för Annica Aller.

10170762_690291307678949_5879946361289649414_n

Anmälde oss till en sista start för året i agility och körde KM.Ingen större framgång på varken eller. Första loppet i Forsakara av fyra så trillade jag och stötte i armen och fick ondare för varje lopp.

051

Dagarna gick och kom och vi tränade på. Började på Ingelstad gymnasiet med inriktning Naturvetenskap Hund. Tränade massa då man hade mera tillgång till agilityhinder än tidigare. Vi tog även guld på skolmästerskapet.

13-14 December var det Stockholm hundmässa, min första jag åkte på och även tävlade. Det var dags för AFC-final. Lite pirrigt. Trots en hel del massa strul så tog vi en brons placering. Träffade lite olika människor, men främst min bloggkompis Mikaela. Även 14 december hämtade vi upp en till hund! En omplacerings border collie från samma kennel som Yatzy. Det var Prince-Vince som anlände tills flocken.

027

22-23 december gick jag ännu en kurs för Annica Aller.

Gott nytt år till er alla! Hoppas 2015 blir minst lika bra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s