Kurs för Annica Aller

Igår och idag har jag varit på kurs för Annica Aller i guldhunden. Jag har tidigare gått kurs för Annica. Egentligen ganska nyligen, men hon är verkligen bra på agility.

Första dagen hade jag med mig Nicci och Yatzy, men körde bara med Nicci. Yatzy fick mest socialiserings träna sig. Nicci skötte sig fint, hon var redigt taggad på agilityn. Kanske nästan måste köra oftare så hon börjar tycka det är mindre skoj eller stressar på mindre och överexalterad så fort de kommer till agilityn och bara agility. Var är denna glädjen till freestylen? Hon blir helt klart mera hysterisk om hon inte kört på ett tag och det har hon inte heller om man bortser från lördagens tur till klubben. Annars är agilityfronten väldigt lugn just nu. Vilket är skönt att satsa mera på freestylen igen.

I klass 1-2 gruppen var vi bara fyra stycken, men väldigt skönt med få timmars träning och snabba tag mellan. Tre large hundar och en small, roligt med någon som bryter mönstret.

Banorna i sig var ganska lätta, roliga, men hade sina saker som man måste öva på. Förstadagen var gungan med för att se hur den såg ut på hunden och vi övade på svängsignaler och mycket på saker i sin handling. Små saker som att ibland kanske man ska ha öppen handflata istället för knutten, haha. Något man kanske inte tänker på. Ändå gör det sån skillnad när man skickar ut hunden i en sväng.

Andra dagen hade jag med mig Nicci och Vince. Bara Nicc som kör agility delen. Vince fick mest testa hur han är runt sån här miljö med andra hundar, men då sket han helt plötsligt helt och hållet i de. Han låg fint i buren, inte gav ett skit om hudar som kör agility och låg plats medan hundar gick bakom han osv.

Denna dagen hade vi med slalom och fick öva på tempoväxling in där. Vi hade även ett staket uppsatt där vi fick köra både staket och threadle. Threadle är något jag är hemskt dålig på, men vi fick till det sjukt snyggt med hjälp av Annica. Nu vet jag lite mera hur jag ska vrida mig, vart jag bör stå och när han bör trycka ut henne.

Video från visa delar, visa banor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s