Skolmästerskap hund – första plats

039

I torsdags var det skolmästerskap på skolan Ingeslstad. Det fanns i lite olika moment och jag tävlade självklart i hund.

Det fanns lite olika moment som man körde. Här är de:

  • Följsamhet – mellan ett par koner skulle hunden gå fint bredvid och på snabbast tid. Förutom tid så bedömdes det upp till 10 poäng om hunden var följsam eller inte. Gick hunden och streta åt ett annat håll så fick man så klart inte tio poäng och tiden var där med kanske inte lika viktig.
  • Agility – i en U-bana som bestod av hopphinder och en tunnel så gällde de snabbast tid som möjligt.
  • Snabbast tid – på en sträcka på ca 120 meter så skulle en funktionär hålla i hunden och en annan tog tiden. Föraren fick lämna hunden och ställa sig längst bort och locka och ropa så mycket man ville.
  • Uppletande – denna stationen fick man en plastmugg man skulle få in sin lukta på och sedan skull en funktionär placera ut den.

Sen var det ett par teoretiska också:

  • Gissa blandras – man fick en bild på en hund som man skulle gissa raserna i.
  • Gissa ras – på ett papper var det fem hundar och bara olika delar eller suddigt. Typ bara ett öra, eller en tredje del utav ansiktet.
  • Vilken ras är snabbaste – på ett papper så stod de olika raser där man fick gissa vilken som var snabbast samt vilken hastighet den kan komma upp i.
  • Säg 8 olika hundjobb – här skulle man säga upp åtta jobb en hund kan ha. T.ex jakthund, räddningshund m.m.

Vi lyckades kamma åt oss en första placering! Nicci lyckades ta snabbast tid på raksträckan med Yatzy på en andra plats. Mina snabba galningar! Uppletande gick inte lika bra… Det första Nicci gjorde när jag släppte henne var att kissa så tog lite längre tid när hon inte riktigt fatta att hon skulle arbeta. Är ganska nöjd ändå över mina fina vovvar! Tänk att de är mina. De lär mig så mycket och jag kan verkligen utvecklas med dem.

05110728541_10202801092940553_493018712_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s