Debut freestyle klass 2 och AFC kvalad till stockholm hundmässa

Då har man tävlat freestyle förra helgen, så nu blir det dags för en liten uppdatering i bloggen som tyvärr legat nere på grund av skolan.

Vi åkte ner till Lund på fredag eftermiddagen. På lördagen började Eslövs internationella utställning, samt freestyle tävling, samt internationell klass 3 agilitytävling och lag.

Fyra starter i freestyle väntade oss, en kunde vi väl sätta var mina förhoppningar. Det ingen trodde var att vi skulle sätta tre, och med uppflyttningspoäng.

Lördagen gjorde vi vår tredje officiella start. Lite ofokus och små strul, men vi satte 23,65 poäng. Råkade nudda med jätte sopkvasten mot Nicci en hel del, men hallå kvasten var lika lång som mig! Ena domaren gav oss 25,2 och den andre 22,1 poäng, så det är en hel del skillnad i poängen. Poängen räckte dog till uppflyttning, men en sjätte plats.

Andra starten för dagen gick betydligt bättre(slog inte i Nicci en endaste gång, haha). Både hur jag planerat ut vart alla tricks skulle utföras, men även poängen var högre med nya domare. Vi satte 25,40 poäng och tog första placering. Från att vi diskat oss på tidigare tävlingar och det inte såg ljust ut så kommer vi igen och så glad att vi aldrig gav upp. För nu är vi dessutom kvalade till Agria freestyle cup på stockholm hundmässa! 

Dagen därpå valde jag att flytta upp redan till tvåan. Nervöst med debut i tvåan, men vi satte 24,90 poäng trots en hel del tydliga missar och stop, samt vi satte inte slutet. Vi tog ändå en första placering.

Fjärde och sista starten gjorde jag frivillig disk. Vi körde på, men Nicci var allt för trött och tittade bort och kunde när som springa iväg så började springa runt plan istället och tog tag i henne när hon fastna med nosen på en fläck. Glad är jag ändå med resterande utförande och att vi kunde jobba kvar på plan.

15419_911777202183735_3756401968972909423_n

Vi fick med oss hem två fina och stora rosetter! Film och protokoll kommer…

Advertisements

2 thoughts on “Debut freestyle klass 2 och AFC kvalad till stockholm hundmässa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s